Doğum öncesi bilinmesi gerekenler muhakkak tüm anne adaylarının araştırdığı konuların başında geliyor. Hamilelik yeni bir yaşamın başlangıcıdır. Ancak, gelecekteki bir annenin, araştırmak ve sağlıklı bir bebek doğurmak için doktoruna sorması gereken çok şey olduğunu söylemeye gerek yok. Uyku pozisyonlarından diyet ve egzersize kadar, yeni anne ve bebek için büyük riskler var.
Doğum öncesi bilinmesi gerekenler
Tüm hamile kadınların hamileyken doktoruyla görüşmeleri gereken bazı ilginç gerçekleri bir araya getirdik. İşte doğum öncesi bilinmesi gerekenler
Bakıma özen gösterin
Bir kadın, doktoruyla anne olduğunu onayladıktan hemen sonra , kendi araştırmasını yapması ve kendisine en uygun olduğuna inandığı bir jinekolog seçmesi çok önemlidir. Jinekolog daha sonra herhangi bir komplikasyonsuz sağlıklı hamileliğine nasıl devam edeceği hakkında bilgi verecek ve her şeyin plana uygun olduğundan emin olmak için aylık kontrollerini planlayacaktır.
“Ağız Kokusu Nasıl Gider? Ağız kokusu nedenleri nedir?” Adlı İçeriği Okumak İçin TIKLA
Böylece hem sağlığının hem de doğmamış çocuğun sağlığının iyi gittiğinden emin olacak ve erken evrede oluşabilecek herhangi bir gelişimsel bozukluğu tespit edip buna göre hazırlayabilecekler.
Jinekolog, hamileliğinin ilk ayında vücudunun nasıl değişeceği ve fetüsün nasıl geliştiği hakkında onu bilgilendirir. Bazı jinekologlar , nöral tüp defektlerini önleyen ve sağlıklı bir doğum sağlayan folik asit gibi doğum öncesi vitaminleri reçete edecektir.
Ailenizdeki kalıtsal hastalıkları öğrenin
Bebeğin annenin mavi gözlerini mi yoksa babanın kahverengi saçını miras alacağı gibi göründüğünü merak etmenin dışında, bebek bundan daha fazlasını miras alabilir ve 7 kuşaktan geriye doğru izlenebilir . Her iki ebeveyn için de ailelerine mümkün olan en sağlıklı başlangıcı vermek için aile geçmişini araştırmak için bir aileye başlamadan önce bile önemlidir. Her ebeveyn, bebekte kalıtım yoluyla alacağı gelişimsel bir sakatlık, doğum kusurları veya genetik hastalık öyküsü olup olmadığını bilmelidir.
Bu tür bilgilere sahip olan ebeveynler, bu sorunları erken aşamada çözebileceklerdir. Bu tarihe dayanarak, jinekologlar daha sonra ebeveynleri, genetik danışmanlık ve daha sonra bebeğin sahip olabileceği olası sağlık sorunlarını tespit etmeye yardımcı olmak için genetik testlere yönlendirecektir.
Doğum öncesi yiyecek ve içeceklere dikkat edin
Demir, kalsiyum, folik asit ve protein içeriği yüksek bir diyet, hem annenin hem de bebeğin hamilelik sırasında gerekli tüm sağlıklı besleyici yiyecekleri almasını sağlamak için hayati öneme sahip olduğu kadar fazla kalorinin yanı sıra hayatidir .
Hamile bir kadının daha fazla vitamin ve mineral gerektirdiğini ve bazen takviyelerin sağlıklı bir diyetle hiçbir şekilde rekabet edemediğini akılda tutmak önemlidir. Kötü beslenme alışkanlıkları, gebelik diyabeti riskini artırabilir ve doğum sırasında sağlık komplikasyonlarına neden olabilir.
En uygun uyku pozisyonunu seçin
Yorgunluk ve halsizlik, hamilelik sırasında, özellikle ilk 12 hafta boyunca çok yaygındır ve hamilelik ilerledikçe tehlikeli olabilecek bazı uyku pozisyonları vardır. Göre Ulusal Sağlık Servisi , en güvenli uyku pozisyonu sol tarafta uyku etmektir. Sağınızda yatmak IVC’yi sıkıştırabilir ve bu durum gelecekteki anne için daha az rahat olmasını sağlar.
“Regl Sancısı Nasıl Geçer: Adet Ağrısından Kurtulmanın Yolları” Adlı İçeriği Okumak için TIKLA
Yoga ve kişisel bakımın yararlarını öğrenin
Hamile olmanın duygusal ve fiziksel olarak stresli olabileceği inkar edilemez. Vücudunuzdaki yeni bir hayata bakmak, içinden geçtiğiniz her şeyin, bebeğin geçtiği anlamına gelir. Bu yüzden, kendinize olabildiğince iyi bakmak ve sizi stresli hissettiren rahatsız edici durumlardan veya durumlardan kaçınmak önemlidir.