EBA kursları ne zaman başlayacak? Üniversite sınavları öncesinde çocukların çalışmalarına destek vermek amacıyla oluşturulmuş bir tür sistem olan EBA’nın açılım Eğitim Bilişim Ağı olarak bilinmekte. Öğrencilerin derslerine katkıda bulunularak stresli sınav dönemlerinde destek sağlanmak için oluşturulan bu e-kurs, 25 Şubat’ta başlayacak. EBA ikinci dönem kursları da 25 Şubat-2 Haziran 2019’da yapılacak. Peki EBA kurs kayıtları 2019 yılı için başladı mı? EBA kursları ne zaman başlıyor? İşte EBA kurs tarihleri hakkındaki detaylar haberimizde…
Okulların açılmasıyla birlikte EBA kursları ne zaman başlayacağı ve 2019 EBA kurs kayıtlarının ne zaman biteceği örenci velileri tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın milyonlarca öğrenciye sağladığı ücretsiz kurs hizmetinden yararlanmak isteyenler EBA üzerinden öğrenci girişi yapabiliyorlar. MEB EBA destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK) E okul üzerinden kayıtlar yapılacak ve EBA DYK ikinci dönem başvuruları 11 Şubat günü başlayacak ve 17 Şubat günü ise bitecek. İşte başlayıp 13 Ocak 2019’da sona erecek. İşte 2019 EBA kurs kayıtları hakkındaki detaylar…
EBA KURS KAYITLARI DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ…
Milli Eğitim Bakanlığı EBA destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK) başvurular takvimi açıklandı. DYK, birinci dönem kursları 1 Ekim 2018’de başlayacak, 13 Ocak 2019’da sona erecek. İkinci dönem kursları 25 Şubat-2 Haziran 2019, yaz dönemi kursları da 8 Temmuz-1 Eylül 2019’de yapılacak. Öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kursları için birinci dönem öğrenci başvuruları 17-23 Eylül 2018’de, ikinci dönem başvuruları 11-17 Şubat 2019’da, üçüncü dönem başvuruları ise 24-30 Haziran 2019’da alınacak. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek.
Ortaokulların 5, 6. ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9, 10. ve 11. sınıf öğrencileri en fazla 5 dersten haftalık 12 saate, 8. sınıftaki öğrenciler en fazla 6 dersten haftalık 18 saate, ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabilecek.
EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
EBA’ya giriş, eba.gov.tr internet sitesinden yapılır. Kullanıcılar giriş için; e-Okul bilgileri, Mebbis bilgileri, EBAKOD ve açıköğretim bilgileri kullanılabilir. Giriş işlemi yapılmadan, sunulan içeriklerin tamamına erişim sağlanamaz. EBA giriş işlemi sonrasında kurslar için başvuru da yapılabilir.
EBA kursları ne zaman başlayacak? EBA NEDİR?
EBA, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üniversiteye hazırlanan öğrencilere ders konusunda destek vermek amacıyla kurulmuş bir tür sistem olarak bilinmektedir. Bu sistem üzerinden öğrencilerin ders çalışma süreçlerine olumlu katkılar sağlanır. Bir tür dershane ya da kurs işlevi gören bir sistem olduğunu söylemek mümkündür.
E-KURS BAŞVURU İÇİN YAPILACAKLAR
E-Kurs modülü üzerinden başvuru yapacak öğrenci/açık öğretim öğrencisi ve mezunlara eba/e-Kurs kullanım şifresi verir.E-Kurs öğretmenleri tarafından hazırlanan ders planlarını inceleyip onaylar.
E-Kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait ağırlıklı yılsonu başarı puanı, Bakanlıkça veya kurs müdürlüğünce yapılacak tarama test sonuçları; kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.
Kursa başvuru yapan kadrolu veya ücretli öğretmenlerin e-kurs modülü üzerinden derslere atamasını yapar, haftalık ders çizelgelerini oluşturur, ilan eder.
Kurs çalışmalarında plan ve programları onaylar, uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri alır.
Kurslara başvuran açık öğretim öğrencileri ile mezunların, belgelerini inceleyerek bulundukları sınıf düzeyine göre rehberlik eder, kurs kayıtlarını yapar.
Kurs çalışmalarında yönetici, öğretmen ve personel görevlendirmeleri ile yapılacak ücret ödemelerine ilişkin iş ve işlemleri yürütür. Kursun işleyişi ile ilgili idari, mali ve diğer hususlarla ilgili her türlü iş ve işlemleri yapar.
Kurslarda görev alan öğretmen ve personel ile kurslara katılan öğrencilere ilişkin devam, devamsızlık, takibini yapar (Sağlık raporuna dayalı hastalıklar, tabii afetler, anne, baba ve kardeşlerden birinin ölümü gibi özürler sebebiyle oluşan devamsızlıklar, devamsızlık süresinden sayılmaz).
Kurs merkezince tutulması gereken defter ve dosyaları tutar. DYK’nın işleyişini, düzen ve disiplinini sağlayıcı tedbirleri alır. Yönerge hükümlerine göre verilen diğer görevleri yapar.
Ortaokulların 5, 6 ve 7’nci sınıflarındaki öğrenciler ile liselerin 9,10 ve 11’inci sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8’inci sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; liselerin 12’nci sınıfı öğrencileri ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecek.
EBA kursları ne zaman başlayacak? EBA ÖĞRETMEN ŞİFRESİ ALMA
Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri MEBBİS sayfasına ulaştıktan sonra” Yönetici Modülüne” giriş yapın.
Yönetici Modülüne giriş yapıldığında; İlgili yerler doldurulacak ve açılan pencere de sağ kısımda kuruma ait olan DynEd şifresi almak için uyarı yazısının üzerine gelinecek ve ardından işlem gerçekleşecektir.
“Okulistik Sınav Sonuçları Sorgulama: 2018/2019 Sonuçları İçin TIKLAYIN” Adlı haberi okuyun