Hac çekiliş sonuçları 2019 açıklandı mı? Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Hac kura sonuçlarına nasıl öğrenirim? 2019 hac kura sonuçları sorgulama. 2019 Hac kura sonuçları açıklandı mı? 2019 Hac kura sonuçları nasıl belli olur? 2019 Hac kura sonuçları bugün saat 15:00’da açıklanacak.
Hac çekiliş sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu sene ilk kez hacca gidecek adayların başvuruları 14 Aralık’ta tamamlandı. Hacı adayları ise hac kura çekiliş sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. 2019’da hacca gitmek için hac çekiliş sonuçları 28 Aralık 2018 cuma günü saat 15:00’da çekilecek.
kucukcekmeceden.com – Göktuğ EFİL
Hac çekiliş sonuçları 2019: Türkiye’nin Hac Kontenjanı Kaç Kişi
En son alınan bilgiye göre, 2019 yılında geçen yıllara ek olarak 178 bin hacı adayı hacca gitmek üzere başvurdu” şeklinde konuştu.2018 verileri itibari ile Türkiye’nin 80 bin hac kontenjanının bulunduğunu ifade eden Şahin, “Devletimiz 75 bini hacı adayları için, kalan beş bin kişiyi ise görevliler, hocalar, kafile başkanları, din görevlileri, doktorlar, hemşireler gibi Suudi Arabistan’da hacılara hizmet edecek kişilerden oluşturdu” dedi. Geçen yıl hacca gitmek için ön kayıt yaptıran hacı adayı sayısının 2 milyon 150 binlere yaklaştığını belirten Şahin, “Bunun sadece 80 bin kişisi hacca gidebildi. Geçen yıllardan bu seneye kalan hac talebi 2 milyon 48 bin gibi bir rakam. Bu hacı adaylarımız geçen yıldan gidemeyenlerle beraber bu seneye devroldu” diye konuştu.
HAC KURA SONUÇLARI 2019 İÇİN TIKLAYINIZ
2019 HAC KAYITLARI NE ZAMAN YAPILDI? 2019 HAC KAYITLARI BİTTİ Mİ?
2019 HAC KAYITLARI BİTTİ Mİ?
2019 yılında ilk defa hacca gitmek isteyenler, müracaatlarını 8-14 Aralık tarihlerinde belirlenen bankalara 20 lira kayıt ücretini yatırdıktan sonra “www.hac.gov.tr” adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçeyle başvuru yaptılar.
“KPSS Düşük Puanla Nereye Girilir? 50, 55, 60 Puanla Atama Olur Mu?” Adlı Haberi Okuyun
HAC KAYITLARI NASIL YAPILIR
Hac çekiliş sonuçları 2019 sonuçları açıklandı. Peki bu sene hak kazanmayıp, seneye gitmek isteyenler nasıl hacı kayıtı yaptırır. İşte cevabı
1- İlk defa hacca gitmek isteyenlerin müracaatları 08- 14 Aralık 2018 tarihleri arasında ilgili bankalara online veya doğrudan (Albaraka Katılım Bankası, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım) 20.-TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra; Müracaatlarını Başkanlığımız “www.hac.gov.tr” internet adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçe ile müracaat ederek kayıtlarını
yaptırabileceklerdir.
2- Hacı adaylarının internet adresinden elektronik ortamda veya müracaat formunda, kuraya birlikte katılmak istenen kişi/kişileri varsa, mutlaka bunları belirtmelidirler.
3- Hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak “Oda Tercihli’’ veya “Otel’’ konaklama türlerinden birini tercih edecekler.
4- Yapılacak tercihler bağlayıcı olacağı ve daha sonra hac konaklama türlerinde değişikliğe izin verilmeyecektir.
5- 2018 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri 08 Aralık 2018 tarihinde Başkanlığımız tarafından yapılacaktır.
6- Kaydı Başkanlıkça yapılanlardan; Adres, il/ilçe, konaklama türü, kura birlikteliklerinde veya iletişim bilgilerinde (Cep Telefon değişikliklerinde) değişiklik talebinde bulunanların, 08 – 14 Aralık 2018 tarihleri arasında il/ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptıracaklardır.
Hac çekiliş sonuçları 2019: HAC KAYITLARI NASIL YAPILIR
7- Vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini mutlaka girmeleri gerekmektedir. (Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hac kazanan vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir.)
8- Yabancı uyruklu olanların kayıtları alınmayacaktır.
9- Hacca götürülmek istenen 0-6 yaş çocukların kayıtlarının ebeveynleri ile birlikte
yapılacaktır.
10- İnternet adresinden elektronik ortamda veya müracaat formunda Müracaat formunda hacı adayı tarafından doldurulan bilgiler kayıtlarda esas alınacaktır.
11- İlk defa kayıt yaptırmak isteyen 45 yaş altı bayanlardan mahremsiz olarak hacca
gidemeyecek durumda olanlar, müracaatlarını hacca hiç gitmemiş mahremleriyle birlikte
yapacaklardır. Müracaatlarda;a. Eş, anne, baba, kayınvalide, kayınbaba, kardeş, çocuk gibi akrabaların birbirleriyle,b. Her hangi bir akrabalık bağı olmayan vatandaşlarımızın, istemeleri halinde, 10 kişiyi geçmemek şartıyla grup halinde, Tek bir kura numarası ile kuraya katılabileceklerdir.
12- Günlük aktivitelerini kendi başlarına gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta ve yaşlı olan vatandaşlarımızın müracaatlarını, hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapacaklardır.
13- Ön kayıt ücretini yatırdığı halde süresi içerisinde sisteme girilmeyen müracaatların
kabul edilmeyecektir.
14- Hacı adayları, müracaatlarının sisteme girilip girilmediğini ve yakınlık bağlantılarının
doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığını “www.hac.gov.tr” internet adresinden kontrol edebilecekler, kaydı girilmeyen veya kayıt bilgilerinde yanlışlık olanlar varsa bunlar, ilgili müftülüklerden bilgilerini kayıt süresi içerisinde düzelttirebileceklerdir.
15- İnternet ortamında veya müftülüklere yapılan müracaatlardaki bilgi eksikliğinden “Grup Başı” olarak yazılan veya dilekçeyi imzalayan kişi sorumlu olacaktır.