instagram akış yenilenemedi sorunu ne demek? Birkaç saat önce başlayan ve çoğu kişiyi mağdur eden bu problem nedir? instagram çöktü mü? Facebook’a neden girilemiyor? gibi sorular birçok kişi tarafından soruluyor. Bazı kullanıcılar ise instagram üzerinde “akış yenilenemedi” sorunu ile karşılaşıyor. Facebook’a giriş yapmak isteyen kullanıcılar ise Facebook bakım nedeniyle kapalı gibi bir uyarıyla karşı karşıya kalıyor. Öte yandan Whatsapp’ta fotoğraflar gitmiyor gibi sorunlar da bugünün konusu oldu. Bu konuya ilişkin ulaştırma bakanlığından da açıklama yapıldı. Peki instagram facebook whatsapp neden girilmiyor? İşte detaylar.
instagram akış yenilenemedi sorunu ardından facebook ve whatsapptaki sorunlarda bazı kullanıcılar tarafından akşam saatlerinden beri ifade ediliyor. Ulaştırma Bakanlığı’da bu konuyla ilgili bir açıklama yaparken, Türkiye’de instagrama girilemiyor problemi daha yoğun bir şekilde gözetildi.
kucukcekmeceden.com – Göktuğ EFİL
Sosyal medya devleri Facebook, Instagram ve WhatsApp’ta erişimde sorun yaşanıyor. Global seviyede yaşanan sorunun Facebook, Instagram ve WhatsApp sunucularına yapılan botnet saldırısı nedeniyle olduğu belirtildi. Şirket mühendislerinin sorunu çözmek için çalıştığı, sorunun en kısa sürede çözüleceği aktarıldı.
“Burak Altındağ Paylaşımları: Sizi sesli güldürecek 10 paylaşım” Adlı Haberi Okuyun
instagram akış yenilenemedi sorunu için Ulaştırma Bakanlığı’ndan açıklama
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin paylaşımda bulundu.
Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve Türkiye’de de kısmen hissedildiğini bildiren Sayan, “Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir.” ifadesini kullandı.
Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması. Ekim 2010’da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram’ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır.
Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal ağ. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu.
Facebook açıklamasında “Bazı kullanıcılarımızın Facebook uygulama ailesine erişim sorunu yaşadığının farkındayız. Sorunu en kısa zamanda çözmek için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışmaya odaklandık, ancak DDoS saldırısı ile ilgili olmadığını doğrulayabiliriz.”
Bu sorunlardan sonra ziyaretçiler twitter’a koştu ve yorumlarını twitter mecrasından yaptı. İşte o tweetler…
“SkyNet aktif oldu.” (Terminatör filmiyle alakalı.)
“Sayın Instagram lütfen tekrar çalışmaya başla. Sensiz ne yapacağımı bilmiyorum.”
Facebook, whatsapp ve instagram’a çoğu ülkede giriş sağlanamıyor. Kullanıcılar bu sorunu Ddos saldırısı olduğunu düşünseler de facebook bu konuyla ilgili kesin bir açıklama yaptı. Peki Ddos saldırısı nedir?
Denial of service” (hizmeti engelleme) sözcüklerinin kısaltılmışı olan DoS, bir sistemi veriye maruz tutma yoluyla düzenlenen saldırıya denir. Burada çoğu zaman bir web sitesinin sayfalarını üst üste talep etme yolu izlenir. Farklı yollar izleyen DoS saldırıları da vardır, ancak ortaya çıkan sonuç aynıdır: Kullanıcıların belirli bir sisteme veya siteye girişi engellenir.
DDoS (distributed denial-of-service) saldırısı ise internette farklı konumlardaki birden fazla cihazın saldırıya katılmasıyla gerçekleşir.
Bazı DDoS Türleri
ICMP Flood: ICMP Flood bir ağa, ağ paketleri göndererek kaynakları tüketme yoluyla düzenlenir. Bu tür saldırılardan biri olan Ping Flood, hedefin ping paketlerine maruz bırakıldığı basit DoS saldırılarından biridir
(S)SYN Flood: (S)SYN Flood, ağ iletişiminin temel prensiplerine dayanır. Normal bir bağlantıda istemci, sunucuya bir TCP/SYN paketi göndererek iletişimi başlatır. (S)SYN Flood, sayısız TCP/SYN paketini sunucuya göndererek bu mekanizmayı kötüye kullanır. Saldırı sonucunda sunucunun kaynakları, yarı-açık bağlantıların artması nedeniyle tükenir.
DDoS Saldırısı Nasıl Yapılır?
Gigabitlerce trafik oluşturup bunu tek bir sisteme yönlendirmek istiyorsanız, bunu muhtemelen tek bir makineyle yapmanız mümkün değil. Saldırganların burada başvurdukları yollardan bir tanesi, botnet’lerden geçiyor. Virüs yoluyla ele geçmiş PC’ler, bir araya geldiklerinde büyük bir etki oluşturabiliyorlar. Botnet’leri ellerinde bulunduranlar, genellikle 15 dakikalık fiyat aralıklarıyla botnet’lerine erişim sağlayabiliyorlar. Fiyat ise botnet’in boyutuna göre değişebiliyor.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kampanyaları bir yandan devam ederken Vakıf İnşaat'ın hazır ve nazır…
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), projelerinde dur durak bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde toplamda 42 adet konutu…
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tamamı hazır 42 konutu satışa çıkardı. Hepsi birbirinden kıymetli TOKİ konutlarının…
Galatasaray, Konyaspor'u deplasmanda 3-1 yenerek 24. lig şampiyonluğunu ilan etti. Kutlamalar 2 gün boyunca sürdü.…
Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 2014 senesinde yüzde 41 alarak Küçükçekmece Belediye Başkanı olarak seçilen ve…
Küçükçekmece Belediyesi'nde ikinci dönemini geçiren Kemal Çebi, bir dizi atamalarda bulundu. Bu kapsamda son olarak…
Leave a Comment